Саксийните растения вдъхват живот във всеки дом!

Разполагаме с богат избор от саксийни растения, които допринасят за интериора във всеки дом.

Саксийните цветя са много удачен подарък за нов дом, офис или заведение. Много от нашите клиенти всеки ден ни се доверяват да направим заедно най-подходящият избор за подарък. Всеки дом има нужда от малко зеленина, за да се чувстваме по-уютно.

 

 

 

Освен свежест и добавка към интериора много от цветята имат и символика. По тази причина сме изброили едни от най-често избираните растения от клиенти:

  • Пахира ( Дървото на парите ) – Растението, което увеличава богатството. Поверие гласи, че растението привлича успеха. Обяснява се с броя на листата на един клон, които символизират петте елемента на Фън Шуй .“Магическите” сили на Пахирата се активират, ако се полагат всеотдайни грижи за нея и в пръстта и бъде заровена монета с висока стойност. Растението се отглежда на стайна температура на полусенчесто място при умерена влажна почва.

 

 

 

  • розова орхидеяОрхидея – символ на женствеността, естетиката и творческото начало. Също така орхидеята е символ на пролетта, на изяществото и приятелството, символ на любов и любовното щастие, а според Фън Шуй и носител на любов. Отглежда се при нормална стайна температура като изисква слънчева светлина. Поливането трябва да е умерено и системно. Един от методите на поливане е кисненето на орхидеите за около 1 час, веднъж на 1-2 седмици в съд с вода. Друг метод е обливането с вода, пак веднъж на 1-2 седмици.

 

дървото на живота

  • Красула ( Дървото на живота ) – Непретенциозно и лесно за отглеждане растение, символ на живота. Изисква непряка слънчева светлина и умерено поливане, тей като листата му са месести издържа повече на засушаване отколкото на преполиване. С присъствието си внася ведро настроение и носи благополучие в дома. Цветето е символ на дълголетието.

 

 

 

спатифилум

 

  • Спатифилум ( цвете на мира ) – Нарича се още лилия на мира заради цвета му, които наподобява лилия. Казват, че спатифилум у дома помага за хармонизиране на отношенията между членовете на семейството, действа успокояващо и има способността да пречиства въздуха от вредни вещества. Непретенциозно за отглеждане растение. Изисква висока влажност на въздуха и почвата и може да се отглежда и на сянка.

 

Разгледайте нашите онлайн предложения тук или ни посетете на ул.Роза 9, Цветен квартал, гр.Варна.